top of page

Ученици от Езиковата се представиха отлично на международна олимпиада

Отлично се представиха учениците от Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" в Международната олимпиада по природни науки Be Safe Net.

Основната цел на събитието бе да повиши информираността на гимназистите за предпазването от природните бедствия и последствията от тях.

В олимпиадата участваха 273 отбора с ученици от 11- до 16-годишна възраст от всички европейски държави. Надпреварата бе на английски език. Организаторите зададоха 5 теми предварително.

Първият кръг включваше отборно писане на есе, което трябваше да се изпрати онлайн.

От нашата гимназия участваха два отбора. Единият отбор бе избрал да пише за наводнението в с. Бисер, а другият отбор представи информация за аварията в Чернобил.

Oтборите се представиха достойно. Мария Николова (Xв), Есма Кушку (Xв), Димитрина Стоева (Xе) и Татяна Бойкова (Xе) се представиха отлично и достигнаха почти до резултат 9,5 точки от абсолютните 10. Другият отбор: Даяна Топалова (X д), Марин Кокошаров (Xв), Есма Кушку (Xв ) и Ивана Георгиева (Xa), също достойно участва в това международно състезание. Ръководители на гимназистите бяха г-жа Румяна Маринова и г-жа Магдалена Чучева.


89 views0 comments

Recent Posts

See All

Езиковата гимназия отбеляза 147 години от Априлското въстание чрез забавни игри и надпревара

Във физкултурния салон на Езиковата гимназия се проведе състезание, посветено на 147-годишнината от Априлското въстание. Състезанието е по инициатива на учителя по история и цивилизация господин Ангел

Клубът по речеви умения проведе открит урок

Клубът по речеви умения и дебати на английски език “БЕСТ” за поредна година се зае с инициативата да помогне на животните да получат по-добри условия на живот. На 20 април отборът проведе открит урок

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни навредят по някакъв начин. Няма значение дали животното е кротк

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page