top of page

Промяна в учебните занятия на 9А и Б клас заради случай на преподавател с COVID-19


Преподавател по география и икономика е с положителен тест за COVID-19, съобщиха от РУО Хасково днес.

Учителят не е бил на работа тази седмица, като последно е бил в контакт с ученици в петък миналата седмица (23 октомври). В края на миналата седмица с въпросния учител часове са имали само 9А и 9Б клас, което налага те да бъдат поставени под задължителна 10-дневна самоизолация от датата на последния контакт (23 октомври) до 10 дни след това (1 ноември). Очаква се РЗИ-Хасково да връчи предписанията на съответните ученици.

Част от периода на самоизолацията на учениците се застъпва с есенната ваканция (от 30-ти октомври до 1-ви ноември включително), заради което те ще преминат на дистанционно обучение само за следващите 2 учебни дни до ваканцията (сряда, 28-ми, и четвъртък, 29-ти).

Ние в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ вярваме, че въпреки трудностите, ще се справим заедно, защото можем да го направим! Защото дистанцията е само физическа, но действително никога не сме били по-обединени в една кауза, колкото сега. Знаем, че по пътя се появяват доста въпроси. Един от тях засяга и конкретната тема: „Какво се случва, ако има потвърден случай и бъдем поставени под задължителна самоизолация?“ Отговорите на този и още много въпроси, свързани с обучението в условията на извънредната епидемична обстановка, ние от училищната медия се постарахме да съберем в специалната страница, която посветихме на информация за различния учебен процес, противоепидемичните мерки в училище и съвети за предпазване. Страницата е достъпна ТУК.

РЕДАКЦИЯ (20:00 ч.): И след ваканцията учениците от 9А и Б ще продължат да бъдат с останалите гимназисти в онлайн форма на обучение до 12 ноември, както предвижда новата заповед на здравния министър, която е достъпна ТУК.

20 views0 comments

Recent Posts

See All

Седмица на франкофонията започва в Езиковата

Седмицата на Франкофонията, посветена на френския език и френската култура, отбелязва нашата гимназия от 20. март, понеделник. Френските паралелки организират благотворителен базар във фоайето на първ

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page