top of page

Дарина Влайкова стана "Любим учител" в Езиковата


Учителят по география, икономика и предприемачество в хасковската Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" Дарина Влайкова получи отличието "Любим учител". То се връчва по повод Международния ден на учителя.

Призът се присъжда всяка година от името на Ученическия съвет към гимназията. Днес отличието на Дарина Влайкова връчиха председателите на Ученическия съвет Джеймс Владимиров и Борислава Разцветникова.

За да се избере "Любим учител", всеки клас излъчва свой любим преподавател и на базата на гласовете се определя при кого отива наградата. Дарина Влайкова е получила 120 гласа, а основните й претенденти са били учителят по философия Иван Матеев с 95 гласа и преподавателят по химия Дарина Гечкова, която е получила 90 гласа.

"Тази награда за мен е голямо признание, защото децата винаги са един измерител както на доброто отношение, така и на добрата работа. Благодарна съм им за всичко, което са направили, за това, че така оценяват моята работа", сподели Дарина Влайкова.

Тя е дългогодишен учител в Езиковата гимназия. "Учителската професия ме е научила, че винаги трябва да вярваме в това, което правим, да сме всеотдайни към децата, да ги подкрепяме винаги, когато можем в техните начинания, и да вярваме силно в тях", казва тя.

А на бъдещите учители тя пожела: "Те трябва да знаят, че това е една високоотговорна професия, която създава добри граждани, че създава отговорни хора и че винаги трябва да бъдат пример за всички, които ги последват, независимо дали в класната стая, или в живота като действия."

Дарина Влайкова ръководи и клуба по предприемачество в гимназията. Клубът е постигнал забележителен успех, като е станал Национален победител в състезанието по социално предприемачество. След националното състезание учениците Кристиан Димов и Веселин Арабов са взели участие в Световното състезание по социално предприемачество, което се е провело през юни месец и е било онлайн.

"Тази награда дава една много силна мотивация на учителите, защото всеки един преподавател би искал да бъде любим на учениците си. За госпожа Влайкова това е отражение на нейният труд, любовта й към учениците и тяхната оценка", коментира директорът на гимназията Деян Янев.

55 views0 comments

Recent Posts

See All
Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page