top of page

Тържествено Езиковата гимназия дипломира и изпрати 167 абитуриенти


Диплома за средно образование получиха тази вечер 167 зрелостници от Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" и така техният ученически път в гимназията завърши. На тържествена церемония в двора на училището абитуриентите бяха дипломирани, наградени и изпратени.

Заради пандемията от коронавирус (COVID-19), учениците бяха на столове, разположени на два метра разстояние един от друг.

С решение на педагогическия съвет към училището най-високото отличие - "Златаровска премия", бе връчено на Николета Дякова от 12Б клас и Кристина Иванова от 12В клас.

Награди за високи постижения получиха още Илия Илиев за високи резултати по английски език, Симеон Стратиев по немски език, Цветелина Кисьова по испански език, Едже Неджиб по френски език и Нелина Желева по руски език. За високи постижения в спорта награда получи Таня Петкова, за постижения по природни науки и математика Диана Запрянова, успехи в хуманитарните науки Антоанета Марчева и награда за активна извънкласна дейност получи Дария Боева. Допълнителни награди бяха връчени на Златина Тодева, Йоана Георгиева и Мелиса Алиева. Отличията бяха връчени от заместник-директора на гимназията Светлана Костадинова, която отправи приветствие от името на директора Деян Янев.

На церемонията директорът Деян Янев нямаше възможност да присъства заради карантината, под която бе поставен от здравните власти след контакт с Григор Димитров, който се оказа носител на заразата от COVID-19.

103 views0 comments

Recent Posts

See All

Езиковата гимназия отбеляза 147 години от Априлското въстание чрез забавни игри и надпревара

Във физкултурния салон на Езиковата гимназия се проведе състезание, посветено на 147-годишнината от Априлското въстание. Състезанието е по инициатива на учителя по история и цивилизация господин Ангел

Клубът по речеви умения проведе открит урок

Клубът по речеви умения и дебати на английски език “БЕСТ” за поредна година се зае с инициативата да помогне на животните да получат по-добри условия на живот. На 20 април отборът проведе открит урок

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни навредят по някакъв начин. Няма значение дали животното е кротк

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page