top of page

Учители от Езиковата участват в международни образователни курсове


Курсове за обучения с международен характер по програмата Еразъм + посетиха учители от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Целта е обмен на добри практики с преподаватели от други европейски страни. С настоящия проект се дава възможност за квалификация на учителите по всички учебни предмети да получат качествено обучение и да участват директно в тренинги и обмен на успешни педагогически практики в международна среда. Участвайки в проекта, преподавателите черпят идеи за прилагане на иновативни подходи в преподаването и използването на новите технологии в образователния процес. Учителите имат възможността в творческа образователна среда да споделят своя опит и да се запознаят с добри практики на свои колеги от други европейски средни училища за организацията на учебния час, ефективното прилагане на новостите в преподаването, мотивирането на учениците за учене, развиването на техните таланти и успешната комуникация с родителите.

Проектът предвижда участието на петима преподаватели от гимназията в курсове и обучения в чужбина. Ще участват директорът и заместник-директорът по учебната дейност с цел запознаване със стратегическите новости и тенденции в организацията и гарантиране на европейско качество в образователния процес. Предвиждат се занимания в малки работни групи, участие в дискусии, презентации и практически наблюдения в училища. Обученията ще се осъществят на различни места в една европейска държава, за да се получи по-пълна картина на образователната система в конкретната страна. След обученията учителите ще споделят иновациите в работата си, а целта е постепенно да се изградо система от единни общоевропейски образователни практики.

Към настоящия момент в проекта се включиха Тодорка Милева – учител по български език и литература, Маргарита Иванова – учител по история и цивилизация и преподавателите по английски език Вера Георгиева, Николина Тукова и Невена Дукова. Те посетиха Обединеното кралство, където участваха в курсове на InterEducation – водеща образователна институция с опит в осъществяване на успешни обучения.

Проектът е съобразен с иновативния план за развитие на гимназията и стратегическите му цели. Разработен е Европейски план за развитие, като част от изпълнението му е обучението на учители в международна среда за използването на дигитални средства в образователния процес.


Recent Posts

See All

Езиковата гимназия отбеляза 147 години от Априлското въстание чрез забавни игри и надпревара

Във физкултурния салон на Езиковата гимназия се проведе състезание, посветено на 147-годишнината от Априлското въстание. Състезанието е по инициатива на учителя по история и цивилизация господин Ангел

Клубът по речеви умения проведе открит урок

Клубът по речеви умения и дебати на английски език “БЕСТ” за поредна година се зае с инициативата да помогне на животните да получат по-добри условия на живот. На 20 април отборът проведе открит урок

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни навредят по някакъв начин. Няма значение дали животното е кротк

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page