top of page

Патронният празник през погледа на деветокласниците


На 17 февруари беше почетен рожденият ден на един от най-изтъкнатите жители на Хасково – Иван-Асен Златаров. В 10:30ч. пред Драматично-куклен театър „Иван Димов“ започна церемонията в чест на патрона на училището ни. На паметника на професора бяха поднесени цветя, след което учениците влязоха в театъра за тържеството по случай празника.

Животът и делото на изтъкнатия учен, творец и общественик бяха представени чрез презентация и рецитал.

Директорът на гимназията господин Деян Янев изнесе пламенно слово, с което изрази гордостта си от факта, че нашето училище носи името на този изключителен българин и благодари на всички ученици, които с успехите си продължават да доказват, че са горди потомци на своя патрон. След това г-н Янев пристъпи към връчването на грамоти и награди за постижения в учебната и спортната дейност. Със званието „Ученик на годината“ бяха отличени Виктория Георгиева от IX д клас и Нели Генова от IX в. С грамота за постижения в науката, извънкласните дейности и спорта бяха удостоени Ния Ванчева, Аделина Боянова, Антон Цветков, Веселина Кавръкова, Лидия Колева, Петя Стефанова и Теодора Стоева от XI клас; Моника Вълчева, Яница Пейкова, Никола Янков, Деря Мюмюн, Есма Кушку, Едже Ахмед, Тереза Симеонова и Таня Иванова от X клас; Елена Атанасова от IX клас, както и осмокласникът Енес Исмаилов.

Бяха отличени и победителите в конкурса „Да служиш на живота“. На първо място е Айлин Гюджен, на второ – Нели Делчева, а на трето - Йоана Аврамова.

След церемонията възпитаниците на гимназията представиха талантите си в областта на музиката и танците.

По-късно гимназистите посетиха Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ и разгледаха изложбата в памет на Асен Златаров.

17 февруари беше паметен ден, в който всички ние показахме гордостта си от проф. д-р Асен Златаров, един велик човек, оставил своите следи в историята, науката и изкуството.

Снимки: Айлин Гюджен


Recent Posts

See All

Езиковата гимназия отбеляза 147 години от Априлското въстание чрез забавни игри и надпревара

Във физкултурния салон на Езиковата гимназия се проведе състезание, посветено на 147-годишнината от Априлското въстание. Състезанието е по инициатива на учителя по история и цивилизация господин Ангел

Клубът по речеви умения проведе открит урок

Клубът по речеви умения и дебати на английски език “БЕСТ” за поредна година се зае с инициативата да помогне на животните да получат по-добри условия на живот. На 20 април отборът проведе открит урок

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни навредят по някакъв начин. Няма значение дали животното е кротк

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page