top of page

Коледен базар с благотворителна цел организира Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“

Училищното настоятелство и Ученическият съвет подеха инициативата за Коледен благотворителен базар, средствата от който ще се използват за организирането и провеждането на предстоящи традиционни за гимназията празници и състезания. Събитието е изцяло организирано от гимназистите, а продавачите на коледните щандове са ученици от Ученическия съвет.

Базарът отвори врати на 11. декември и всички имат възможността да го посетят до 20. декември 2019 г., а работното му време е всеки ден от 11:30 до 18:30 часа. на площад "Свобода". За тази цел Община Хасково ни позволи да ползваме къщичка, намираща се срещу Регионалната библиотека.

Всички коледни орнаменти, сувенири, картички и други ръчни изработки са дело на талантливите златаровци. Инициативата е благотворителна и подкрепя важна кауза – развитието на учениците. Клубът по дебати, както и спортните отбори на гимназията ще имат възможността да участват в състезания из цялата страна, да печелят награди и да прославят гимназията и родния ни град с постиженията си. Част от средствата ще послужи и за организацията на традиционния за Езиковата гимназия Фашинг. Организаторите с удоволствие съобщават, че Коледният благотворителен базар е най-голямото подобно училищно събитие в Хасковска област. След приключването му ще бъдат връчени и награди за най-активните ученици и родители.

Всеки желаещ може да закупи тефтерчета и календарчета, малък или голям формат. Интересното е, че всички артикули не са обикновени канцеларски изделия, а точно обратното, те са арттворби. Кориците на всеки тефтер или календар изобразяват картини, рисувани от талантливите тийнейджъри, участващи в клуба по изобразително изкуство „Цветна палитра“, воден от г-жа Хрипси Митова.

Клубът по фотография с ръководител г-н Славян Костов е предоставил възможността да се продават картички, които са заснети от младите фотографи на гимназията.

До момента много жители на нашия град проявяват интерес, въодушевени и радостни посещават Коледния базар.

Цялото училище сърдечно кани и Вас да посетите Коледния базар и да се потопите в духа на благотворителността и красотата. Всички, желаещи да подпомогнат каузата, могат да дарят и допълнителни средства. Насърчаваме Ви да развиваме заедно обществото, в което живеем, да помагаме на креативните и млади хора да покоряват нови и нови върхове.

Очакваме Ви!


Recent Posts

See All

Езиковата гимназия отбеляза 147 години от Априлското въстание чрез забавни игри и надпревара

Във физкултурния салон на Езиковата гимназия се проведе състезание, посветено на 147-годишнината от Априлското въстание. Състезанието е по инициатива на учителя по история и цивилизация господин Ангел

Клубът по речеви умения проведе открит урок

Клубът по речеви умения и дебати на английски език “БЕСТ” за поредна година се зае с инициативата да помогне на животните да получат по-добри условия на живот. На 20 април отборът проведе открит урок

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни навредят по някакъв начин. Няма значение дали животното е кротк

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page