top of page

Какво да прочетем?


Патрик Нес е писател на бестселъри в жанра фентъзи, хорър и юношеска литература. Той използва различни стилове на писане. Ако изберете две произволни негови книги, ще забележите, че са написани по коренно различен начин. Той не обича еднообразието и затова експериментира.

„Ние, останалите, просто живеем тук“ не е като другите книги. В обикновените четива се разказва за главните „Герои“. За тези, на които им се случват шантави неща - за „Герои“, които се бият със зомбита или с духове-душеядци и чието ежедневие е наситено с екстремни ситуации и много емоции.

Тази книга обаче е посветена на обикновените. На тези, които не са „избрани“. Те не се борят с чудовища и не се опитват да загинат в името на човечеството. На тийнейджърите като Майки – момчето, което просто иска да завърши училище, да отиде на бала и дори да събере кураж да покани Хена на среща.

В книгата ще научите неговата история. Как понякога той има проблеми, които са по-големи от „поредния“ край на света. И защо понякога трябва да откриеш необикновеното в обикновения си живот. Дори и ако твоят най-добър приятел в края на краищата се окаже бог на пумите и всички останали котки по света.

Приятно четене!


Recent Posts

See All

Езиковата гимназия отбеляза 147 години от Априлското въстание чрез забавни игри и надпревара

Във физкултурния салон на Езиковата гимназия се проведе състезание, посветено на 147-годишнината от Априлското въстание. Състезанието е по инициатива на учителя по история и цивилизация господин Ангел

Клубът по речеви умения проведе открит урок

Клубът по речеви умения и дебати на английски език “БЕСТ” за поредна година се зае с инициативата да помогне на животните да получат по-добри условия на живот. На 20 април отборът проведе открит урок

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни навредят по някакъв начин. Няма значение дали животното е кротк

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page