top of page

Новата учебна година започна!


На 16. септември тържествено бе открита учебната 2019/2020 година в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково. Да прекрачат прага на новото училище нетърпеливо очакваха осмокласниците, които първи пристигнаха в училищния двор.

Празникът започна с церемония по издигане на Националния флаг на Република България и посрещане знамето на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Хасково, след което тържеството бе открито от водещите Тереза Симеонова, Xд, и Атанас Колев, IXа клас.

Специални гости на гимназията бяха: д-р Стефка Здравкова – заместник-областен управител на област Хасково, г-жа Таня Захариева – председател на Общинския съвет, г-н Тодор Грозев – главен архитект на община Хасково, г-н Толи Костов – председател на Училищното настоятелство и г-н Христо Ангелов – председател на Обществения съвет на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. На тържественото откриване на учебната година присъстваха и бивши възпитаници, родители и приятели на гимназията.

Слово поднесе директорът г-н Деян Янев. Той се обърна най-напред към осмокласниците, за да ги поздрави за избора да учат в най-престижното училище в областта, а след това пожела бъдещи успехи на всички останали ученици и на своите колеги.

Гостите д-р Стефка Здравкова и г-жа Таня Захариева отправиха своите пожелания към възпитаниците и преподавателите на гимназията.

Прочетено бе приветствието на г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката. Получени бяха и поздравителни адреси от г-жа Милена Дамянова – председател на Комисията по образование в Народното събрание, г-н Добри Беливанов – кмет на Хасково, Общинския съвет в Хасково, Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ – Варна, Стопанската академия в гр. Свищов и др.

Емоционално слово от името на завършващите поднесе Кристияна Иванова от XII в клас, а на приветствието отговори ученичката, приета с най-висок бал, Хрисимира Атанасова от VIII в клас.

Приятелски поздрав към учениците от Езиковата гимназия бе танцът на участниците в Представителния фолклорен танцов ансамбъл „Хасково“ с хореограф Анна Димитрова.

В края на тържеството дванадесетокласниците поканиха осмокласниците в училище и им поднесоха традиционните сладки фунии „зюстютен“.

Гласът на първия звънец възвести началото на новата учебна година в нашата гимназия.


87 views0 comments

Recent Posts

See All

Езиковата гимназия отбеляза 147 години от Априлското въстание чрез забавни игри и надпревара

Във физкултурния салон на Езиковата гимназия се проведе състезание, посветено на 147-годишнината от Априлското въстание. Състезанието е по инициатива на учителя по история и цивилизация господин Ангел

Клубът по речеви умения проведе открит урок

Клубът по речеви умения и дебати на английски език “БЕСТ” за поредна година се зае с инициативата да помогне на животните да получат по-добри условия на живот. На 20 април отборът проведе открит урок

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни навредят по някакъв начин. Няма значение дали животното е кротк

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page