top of page

Изпратихме 174-те абитуриенти от Випуск 2019


На официална церемония Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати своите 174 абитуриенти от Випуск 2019 година. С мощни викове, свирки и отброяване до 12 зрелостниците се появиха в двора на училището.

Поредният випуск, който гимназията изпраща, е: 12 а клас – с класен ръководител Стефка Цонкова, 12 б клас – с класен ръководител Таня Бояджиева, 12 в клас – с класен ръководител Дарина Влайкова, 12 г клас – с класен ръководител Невена Дукова, 12 д клас – с класен ръководител Румяна Маринова, 12 е клас - с класен ръководител Димитрийка Хъркова и 12 ж клас – с класен ръководител Валентина Иванова.

По традиция завършващите предадоха знамето на училището на учениците от 11 клас, които им обещаха то да остане често и неопетнено.

Директорът на гимназията Деян Янев поздрави завършващите и ги определи като един забележителен випуск, който оставя своята следа в историята на гимназията. В емоционалното си слово той пожела на абитуриентите да постигат мечтите си, но със сърцето си да останат в нашата гимназия.

Приветствия към зрелостниците поднесоха областният управител Станислав Дечев и ученичката Камелия Бинева от 11 в клас.

На поздравленията отговори Елияна Пилитова от 12 в клас. Словото си тя заключи с думите: „Никога не забравяйте родината! Където и да пътувате, учите или живеете, връщайте се тук, защото промяната започва от нас!“

С решение на Педагогическия съвет за носител на Златаровската премия на випуск 2019 бе избран Георги Васев от 12 в клас.

Заслужени награди получиха още: Ема Радева от 12 в – най-добър ученик в овладяването на английския език, Ралица Тенчева – 12 а – най-добър ученик по немски език, Памела Мирославова – 12 г – най-добър ученик по френски език, Димитър Сендов – 12 д – най-добър ученик по руски език, Калоян Пецов – 12 е – най-добър ученик по испански език и Анета Читкушева - 12 е – най-добър ученик по природни науки.

Г-н Митко Василев, председател на Немско-българската търговска камара, връчи еднократни стипендии „За изключителни постижения в овладяването на немския език и за активна социална ангажираност” на Иванела Иванова, Ралица Тенчева от XII а, Нежля Сабри и Мария Кирева от XII б клас.

Тази година наградите, учредени от Филип Филипов, възпитаник на гимназията, завършил Харвард, са за Катенка Ласкина, учител по немски език, и ученичката Петя Йорданова от XII а клас.

Наградата „Универсален шампион на годината”, учредена от Випуск 2003, получи Галя Тодорова от XII е клас, а подгласници са Елияна Пилитова и Никола Делчев от XII в.

Със специална награда бе удостоена и Милка Хекимова – дългогодишен учител по математика.

Поздрав към завършващите ученици, към всички учители и гости бе танцовото изпълнение на на ансамбъл „Хасково” с художествен ръководител Анна Димитрова.

190 views0 comments

Recent Posts

See All

Езиковата гимназия отбеляза 147 години от Априлското въстание чрез забавни игри и надпревара

Във физкултурния салон на Езиковата гимназия се проведе състезание, посветено на 147-годишнината от Априлското въстание. Състезанието е по инициатива на учителя по история и цивилизация господин Ангел

Клубът по речеви умения проведе открит урок

Клубът по речеви умения и дебати на английски език “БЕСТ” за поредна година се зае с инициативата да помогне на животните да получат по-добри условия на живот. На 20 април отборът проведе открит урок

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни навредят по някакъв начин. Няма значение дали животното е кротк

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page