top of page

Златаровци събраха 200 килограма капачки за бъдеще


Гимназистите от 10 ж клас при Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" събраха 200 килограма пластмасови капачки в инициативата "Капачки за бъдещето". Припомняме, че през месец ноември, миналата година, гимназията стана стационарен пункт на благотворителната инициатива „Капачки за бъдеще“, която има за цел да закупува кувьози за нуждаещи се болници от малки градове в страната. Тази сутрин учениците се събраха в училището, натовариха събраната пластмаса и я транспортираха до сборен пункт в Хасково. Оттам капачките ще бъдат транспортирани до събирателния пункт – Национален стадион „Васил Левски” в София или в рециклиращия пункт в Казанлък. По време на събирането интерес са проявили много други училища, детски градини и читалища в цялата област, които специално дошли до гимназията, за да ги предадат. Инициативата продължава.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page