top of page

Силен випуск от 178 зрелостници се дипломира в Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров"


Тържеството по случай дипломирането на Випуск 2018 в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ се състоя на 22. юни в Драматично-куклен театър „Иван Димов“.

На събитието присъстваха председателят на Училищното настоятелство г-н Апостол Костов, учители, регионални медии, много родители и приятели на завършващите ученици.

Всички в залата се изправиха, за да изслушат химна на Езиковата гимназия, след което директорът г-н Деян Янев поздрави зрелостниците за постигнатите успехи. Общо 178 абитуриенти получиха днес своите дипломи за завършено средно образование: 100 гимназисти, изучавали английски език, 50 – с немски език и 28 - с испански език. Випускът завършва с успех Много добър 5,42.

Директорът Деян Янев и заместник-директорът Гергана Гочева връчиха най-напред дипломите на 38 завършващи с успех над 5,90. Две са гимназистките, които се дипломират с успех 6,00. Антонина Попова от XII В клас, която получи две пълни шестици на Държавните зрелостни изпити по български език и литература и по английски език, и Славея Захариева с Отличен 5,99 на задължителната матура и пълна шестица с максималните 100 точки на изпита по английски език. След това бяха връчени и дипломите на останалите ученици по азбучен ред на класовете и на имената. Топли и емоционални думи отправиха и класните им ръководители Йорданка Бойчева, Дияна Андонова, Тихомир Праков, Петя Точева, Маргарита Иванова, Диана Христова и Антоанета Христозова, които 5 години бяха неизменна част от живота на своите ученици.

Десетокласничката Дария Боева поздрави ученици, учители и гости с песента „Позови меня“.

Тържеството завърши с пожелания за постигане на нови успехи и щастлив път в бъдещето.

Recent Posts

See All

Езиковата гимназия отбеляза 147 години от Априлското въстание чрез забавни игри и надпревара

Във физкултурния салон на Езиковата гимназия се проведе състезание, посветено на 147-годишнината от Априлското въстание. Състезанието е по инициатива на учителя по история и цивилизация господин Ангел

Клубът по речеви умения проведе открит урок

Клубът по речеви умения и дебати на английски език “БЕСТ” за поредна година се зае с инициативата да помогне на животните да получат по-добри условия на живот. На 20 април отборът проведе открит урок

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни навредят по някакъв начин. Няма значение дали животното е кротк

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page