top of page

Емоционално връчиха немските дипломи на 26 зрелостници


Директорът на ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" Деян Янев връчи на 26-ма зрелостници немските дипломи на официална церемония в двора на Градската художествена галерия "Атанас Шаренков". Стефка Цонкова и Дияна Андонова са техните учители по немски език.

Директорът поздрави зрелостниците с емоционална реч, а благодарности към учителите от абитуриентите отправи Грета Грудева. Музикални поздрави за дванадесетокласниците изпълниха Александра Чобанова и Тони Тотев.

Християна Михайлова, Димитър Димитров и Айсу Лютви са абитуриентите с отлично представяне по немски език.

Изпитът се провежда в края на месец ноември - началото на декември и се състои от две части: устна и писмена. За разлика от резултатите от писмения изпит, които излизат с месеци по-късно, при устния изпит резултатите се разбират веднага. Дипломите Deutsches Sprachdiplom отварят вход към университети в Автрия и Германия без приемен изпит.

Дипломите се връчват в гимназията повече от 20 години. Те са световно признато свидетелство за владеенето на немския език на академично ниво.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page