top of page

Вдъхновени сме от участието си в литературна конференция


Вълнението да участваш в Национална младежка литературна конференция „Пеньо Пенев” е уникално и неповторимо, почти неописуемо. Така се чувствахме и тримата ученици от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”: Ани Костадинова, Елияна Пилитова и Никола Делчев, когато пристигнахме за участието си в поетичния форум.

Знаейки, че градим основите на една отлична възможност за младите поети да споделят творбите си и да създадат приятелски връзки с творци на тяхната възраст, бяхме изпълнени с еуфория и гордост, нестихващи през трите дни на събитието.

Националната конференция бе открита от кмета на Димитровград Иво Димов и председателя на Общинския съвет Гергана Кръстева. Прочувствената реч на Добромир Зафиров – инициатор на проекта, разчувства всички присъстващи, които се изпълниха с чувства на обич и признателност към организаторите и към града домакин.

През първия ден участниците представиха презентации за изявени поети от техния роден край, а ние говорихме за творчеството на поетесата Ели Видева. На следващия ден бе организирана дискусия, засягаща поезията, пазара и субкултурата – теми, изпълващи нашето ежедневие. Получи се оживен приятелски разговор, в който се опознахме и разбрахме начина на мислене на своите събеседници. Обединихме се в отбори с цел да напишем музикален текст. Общите усилия и работата в екип родиха изключителни творби. По-късно вечерта се събрахме на официална вечеря в ресторанта на хотел „Афродита”, където споделихме позитивни емоции и четохме свои творби. Превъзбудени, възхитени и вдъхновени от въздействието на таланта, преживяхме една вълшебна вечер, която ще пазим завинаги в сърцата си.

Като всяко хубаво нещо, и форумът достигна своя край. В последния трети ден се състоя закриването на Националната младежка конференция. Получихме своите сертификати и със сълзи на очите си казахме „сбогом”, обещахме си да не се забравяме и да се срещнем отново на следващите поетични дни в Димитровград.

45 views0 comments

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page