top of page

Христос воскресе!


“Христос Воскресе! Воистина воскресе!” с тези думи се поздравиха в полунощ стотици миряни, които изпълниха църквите в Хасково.

Днес отбелязваме един от двата най-големи християнски празника.

В християнската религия на Възкресение Христово се чества възкръсването на Иисус Христос. То е на третия ден, след като Христос е разпънат на кръст и погребан. Празната гробница е видяна от жените мироносици, посетили гроба. След това Иисус Христос се явява на Мария Магдалена, а после и на апостолите.

Според православната традиция Възкресение Христово се предшества от Великия пост.

Преди полунощ Благодатният огън в хасковската църква „Успение на Пресвета Богородица“ беше изнесен от отец Антоний и свещениците, а миряните си взеха частица от огънят и след това обиколиха три пъти църквата за здраве.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page