top of page

Двама ученици ще представят гимназията в младежко състезание по дебати на немски език


Есма Юмер и Николай Панов ще представят гимназията в Регионалния кръг на състезанието по дебати на немски език Jugend debattiert international (Международни младежки дебати). В надпреварата участваха четирима ученици от XI б клас: Елена Крумова, Есма Юмер, Мария Кирева и Николай Панов. Те достигнаха до училищния финал, след като победиха своите съученици в предварителните квалификации.

Темата на дебата бе: „Трябва ли общественият транспорт да бъде безплатен?“.

Победителите определи жури в състав: Катенка Ласкина, Ива Александрова – учители по немски език, и Козима Фелгентрой - доброволка от Германия. На първо място се класира Николай Панов, втора е Есма Юмер, а трети са Елена Крумова и Мария Кирева.

Николай Панов и Есма Юмер ще бъдат представителите на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Стара Загора на 17. април, когато ще се проведе регионалният кръг на състезанието. Тогава гимназистите ще дебатират по темите: „Трябва ли момичетата и момчетата да са разделени в училище“ и „Трябва ли разпространението на фалшиви новини да се наказва по-сурово“.

Екипът на Училищен вестник „Златаров“ желае успех на състезание.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page