top of page

Ученици от Езиковата се представиха отлично в състезание по немски език


Седем ученици от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ участваха в националния кръг на Международната олимпиада по немски език, която се организира от Гьоте институт. Състезанието се проведе в централата на института в София. Регламентът предвижда участие в три кръга: училищен, национален и интернационален. След училищния кръг седем ученици от Езиковата са допуснати до националния кръг. Това са: Ния, Илона (9А), Деляна (9Б), Мелиса, Юсеин, Едже (10А) и Николета (10Б).

44-ма участници се състезават в ниво А2, а 68 – в ниво В2. Десетокласниците са в по-неизгодна позиция, тъй като все още в училище не са достигнали състезателното ниво. След надпреварата се излъчва само по един победител от всяка група, който ще участва в последния международен етап. „Състезанието е важно за нашите ученици заради възможността да съизмерят знанията и уменията си с най-изявени гимназисти по немски език от цялата страна. Щастливи сме да констатираме, че нашите възпитаници се класираха сред първите 20. Това се отнася дори и за десетокласниците, които все още не са достигнали ниво В2“ – сподели Ива Александрова, която придружаваше участниците в Международната олимпиада по немски език. Отличното представяне на учениците от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ е доказателство за високата академична подготовка по немски език в гимназията.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page