top of page

Безценни уроци по предприемачество


Програма „Знания за успех“ се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с подкрепата на SAP. Основната цел на програма „Знания за успех“ е да предостави възможности за ефективно усвояване на нови знания и подобряване на представянето на учениците в учебния процес.

Основен фокус в програмата „Знания за успех“ е създаването на знания и умения в ученици от средния курс на обучение в областта STEM Фокусирайки се върху STEM образованието в програма „Знания за успех“, развойният център на SAP в България и ФРГИ си поставят за цел:

  • да насърчат интереса на учениците към технологиите и науката;

  • да създадат възможности за практическо приложение на придобитите знания.

Проектът „Социални иновации в действие“, по програмата „Знания за успех“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, се реализира чрез посещение на местни производства, обмен на идеи и реализиране на съвместни проекти.

Участниците в проекта, с ръководители Дарина Влайкова и Диана Иванова, посетиха две доказали се във времето български предприятия, които са пример за успешно реализирани бизнес идеи в сферата на леката и хранително-вкусовата промишленост.

Първата спирка на участниците в проекта беше фирма “Лотос”, която отваря врати през 2007г. в Димитровград. Там те се запознаха с условията на работа, видяха отблизо целия производствен процес - от обработката на месото до крайния продукт. Младите предприемачи получиха ценни уроци за управлението на бизнес лично от собственика на фирмата Йордан Иванов. Той разказа на гимназистите за своето бизнес начинание - от зараждането на идеята до започването на бизнеса и създаването на най-търсените продукти.

Второто място, което участниците посетиха, е известната фирма за производство на облекла - Модна къща „Юнона“. Момичетата ентусиазирано разбулиха тайните кои известни личности са обличали красивите дизайнерски рокли. Собственичката Катя Генева сподели, че е по-трудно да се справят с работата, отколкото изглежда. Бизнес дамата допълни, че зад успеха стоят голямо усърдие, много труд и безсънни нощи. Всичко това обаче си струва, защото вече гордо могат да заявят, че дрехите им са популярни по целия свят. Тук участниците разгледаха целия производствен цикъл и се запознаха с дейностите по проектиране, дизайн и изпълнение на крайните продукти. След ползотворния ден младите предприемачи се прибраха в Хасково, по-сигурни в себе си и по-мотивирани, че ще успеят в своите бизнес начинания.

108 views0 comments

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page