top of page

Fasching 2018: #NeonInTheJungle


47-мият Fasching на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ - гр. Хасково, по традиция се проведе в последния четвъртък на февруари. Типичното за Фашинга шествие и тази година започна от ДКТ „Иван Димов“ в 17:00 ч. Въпреки лошото време през последните няколко дни, очакванията за валежи не попречиха на учениците да отбележат подобаващо немския празник. Чисто на шега, по време на събитието се носеха слухове, че директорът, г-н Деян Янев, е издал заповед на времето да спре да вали по случай Фашинга.

Парадът се пренесе през затворените специално за парада ключови кръстовища в града, а след това в голямата зала на гимназията. Събитието започна от 18:00 ч. с водещи Костадин Асенов и Анджелика Караиванов от 12-ти клас.

Темата на тазгодишният карнавал бе „Neon In The Jungle“ (Неон в джунглата), а организаторите на мащабното събитие се постараха всеки един от публиката да има елемент, който да е свързан с темата – на входа след предаването на билета гимназистите получаваха светещи гривни. В сградата бе организирано и маскиране с неонови бои. Организаторите изразиха благодарност на директора г-н Янев и на своите учители, които най-активно съдействаха за карнавалното събитие: г-жа Валя Иванова, г-жа Хрипси Митова и г-н Станислав Янков. Специални аплодисменти получиха и всички, които участваха в подготовката на Фашинга.

„Страхотни сте! Не само защото сте толкова красиви. Не само защото сте тук тази вечер. Страхотни сте, защото вие, всички вие заедно, сте един голям отбор - отборът на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров."

Честит празник! Пожелавам ви да прекарате една страхотна вечер. Вечер, която ще запомните завинаги. Както е по традиция повече от 30 години, директорът на гимназията символично предава ключа на принца и принцесата на Фашинга, но всъщност ключът е винаги във вас! Ключът за силата на тази гимназия сте точно вие“ – това сподели г-н Янев в емоционалното си обръщение към гимназистите.

Публиката се наслади на 10 талантливи изпълнители от гимназията, които пяха и танцуваха. А ето и кои бяха самите участници: 1. Танц на краля и кралицата (Никола и Теодора); 2. Йоана Тодорова; 3. Мария Господинова; 4. Джулиана; 5. Александра; 6. Дария Боева; 7. Доротея Жекова; 8. Анета и Кристиан; 9. Памела, Анита и Иван; 10. Теодор. Между изпълненията се състояха интересни игри с публиката, а за най-бързите и креативните имаше и изненади. Бяха раздадени и наградите за най-добър костюм и за най-добра двойка „зайци“ от 8-мите класове. Около 20:30 ч. сцената бе разчистена и бе проправен път на госта – звездата на тазгодишния Фашинг – Джулия, която весели гимназистите до 22:00 ч., когато събитието приключи. Fasching 2018 постави основно два рекорда спрямо предните години – по неофициални данни броят продадени билети тази година е близо 700. Вторият рекорд бе поставен от екипа на Училищен вестник „Златаров“, с малко професионална помощ – Fasching 2018 бе заснет от рекордните за гимназията 6 камери, под 6 различни ъгъла. През следващите няколко дни предстои обработка на кадрите. За първата представителна изява на клуба по журналистика, която ще се проведе през първата половина на месец март, е планирана премиерата на финалния продукт – цялостно видео на Fasching 2018. След премиерата видеото ще бъде публикувано в YouTube и тук, в сайта на Училищен вестник „Златаров“.

Повече снимки от събитието тук: http://bit.ly/2sUDq3C

123 views0 comments

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page