top of page

Представителни изяви проведоха клубовете по биология и химия

Представителни изяви проведоха клубовете „Биология“ и „Задачите по химия – лесни и интересни“ с ръководители г-жа Даниела Димитрова и г-жа Таня Бояджиева. Събитията са част от програмите на групите по интереси по проекта „Твоят час“ и се състояха на 14.02. (сряда) от 14:30 ч. в училище.

Гости на представителните изяви бяха г-н Деян Янев – директор на гимназията, г-жа Димитрина Бойкова – учител по информатика и информационни технологии, г-жа Румяна Маринова – учител по физика и астрономия, г-жа Магдалена Чучева – учител по биология и здравно образование, г-жа Антоанета Вълканова и г-жа Невена Душкова – учители по математика.

Участниците запознаха своите съученици и гости с вредата от SOS храните – сол, мазнини и захар. Учениците направиха различни опити, за да демонстрират нагледно вредата от тези храни. Първият опит представи извличането на мазнини от различни храни, а вторият - определянето на процент концентрация захар в напитките. Привържениците на здравословното хранене апелираха да се спазват правилата за природосъобразен начин на живот и да не се надвишават позволените дози от вредните храни.

Представителните изяви са по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични умения и компетентности (Твоят час), финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансиран от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page