top of page

Езиковата гимназия отбеляза 133 години от рождението на своя патрон – Асен Златаров


ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ отбеляза на днешния ден 133 години от рождението на Асен Златаров. Тържеството започна в 10:00 ч. с поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на Асен Златаров до Драматичен театър „Иван Димов“. Церемонията бе уважена и от кмета на града Добри Беливанов. Гимназисти, учители и гости коленичиха, за да отдадат почит на своя патрон. Малко по-късно празникът се пренесе в залата на Младежкия център – Хасково, където бе изнесен концерт. Тържеството започна с презентация за живота на патрона на нашата гимназия и продължи с рецитал и емоционални слова, посветени на проф. д-р Асен Златаров.

Пред пълна зала, изправена на крака, хор „Лира“ с диригент Елена Шопова изпълни химна на гимназията. Учениците бяха приветствани от директора – Деян Янев, както и от г-жа Стефка Здравкова – заместник-областен управител.

И тази година директорът връчи наградата „Ученик на годината“. След гласуване на педагогически съвет бе избран Георги Васев от 11в клас за високи академични постижения в областта на физиката и астрономията. Георги сподели пред публиката, че за него е чест да получи такова призвание от училището, което е на най-високо ниво в Хасково и областта.

Програмата продължи с романтичен танц на Росица Павлова и партньорът й Димитър Борисов от клуб „Гранд“. Виолета Латева от 10 б клас имаше изпълнение на пиано, а Галина Богутлиева от 8 ж поздрави всички гости на тържеството с изпълнение на песента „Цвете мое“. Нелина Петрова от 11б клас се включи с български фолклор, като изпя народната песен „Залюбих си, мамо, комшийчето“. Представители на ансамбъл „Хасково“ завършиха днешния концерт.

Във фоайето на Младежкия център бе подредена изложба на фотографския клуб към гимназията по проекта „Твоят час“ с ръководител Славян Костов.

40 views0 comments

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page