top of page

Маратон на четенето


Учениците от Xг, Xе и Xж клас под ръководството на своя учител по български език и литература г-н Тодор Петров взеха участие в инициативата "Маратон на четенето" чрез нетрадиционен подход към художествени произведения от програмата по литература. Дейностите са по повод Националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието и науката с партньор Институтът за български език към Българската академия на науките. През цялата седмица в страната има разнообразни инициативи, чиято цел е да провокират интереса на децата към книгите и четенето.

Учениците от Xг клас, с втори чужд език френски, избраха да разиграят по роли трета сцена от Второ действие и втора сцена от Трето действие на комедията "Тартюф" от Жан-Батист Молиер. В ролята на Тартюф се превъплъти Окан, а Дорина, Мариана и Елмира бяха изиграни от Едже, Никол и Доротея. В часа взеха участие още Мирелла и Иван, които изказаха мнение по актуалните теми за притворството и лицемерието, свързани както с произведението, така и с ежедневието на съвременния човек.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page