top of page

Езиковата се включи в Коледния базар на областния управител


ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" за поредна година се включва в Коледно-благотворителния базар, който е под патронажа на областния управител на Хасково Станислав Дечев.

В базара участват над 30 училища, сред които и ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров", клубове, организации и частни предприемачи, както и фондация „Искам бебе“. Парите се събират в кутии и ще отидат за фондация "Искам бебе", чрез която млади семейства с репродуктивни проблеми в Хасково и областта ще бъдат подпомогнати.

На базара имаше коледни украси, сладки изделия, предмети, изработени от дърво, и много други украшения, които са изготвени от учениците.

За съжаление, статистиката за раждаемостта през 2016 г. сочи, че дори в следвоенните години броят на родените деца е бил по-голям, в сравнение с това, което се случва днес – едва 60 118 бебета. През първото тримесечие на 2017 година са проплакали около 5 000 бебета.

В Хасковска област от началото на годината до днешна дата са се родили общо 1 189 бебета, сочи статистиката на Здравното ни министерство.

Базарът ще продължи до петък, за да може повече граждани да се включат в инициативата.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page