top of page

Млади предприемачи се запознаха с възможностите на еврофондовете


Трите групи по предприемачество по проекта „Твоят час” към ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” – Хасково, с ръководител Дарина Влайкова, посетиха Областния информационен център на 24 ноември. Учениците се запознаха с правата и задълженията си като граждани на ЕС, и с възможностите за финансиране на техните идеи. Лектори бяха Йоана Кокотанекова, Димо Димов и Невена Тенчева, готови винаги да помогнат на гимназистите с идеи и напътствия за участие в младежки програми и проекти на Европейския съюз. Присъстващите научиха за много и различни програми, свързани с европейски фондове, предоставящи пари за доброволческа дейност или такива, които могат да подпомогнат техни проекти и инициативи. Въпроси като “Как да вземем участие?” и “Какво включват изброените програми?” не бяха зададени, тъй като информацията бе умело подбрана и добре презентирана. Последва дискусия с младите предприемачи, по време на която специалистите споделиха своя опит, а денят като цяло се оказа пълноценен както за млади, така и за стари.

Припомняме, че дейностите на групите по предприемачество са по Проекта BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час), фаза II, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен разстеж”, съфинансиран от Европейските структурни и инвенстиционни фондове.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page