top of page

Ученици от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” със стипендии от АФБ


Петима са наградените ученици от нашето училище със стипендии за академични постижения на Американската фондация за България през учебната 2017-2018 година. Ема Радева (XIв), Калоян Пецов (XIе), Антонина Попова (XIIв), Славея Захариева (XIIг) и Тодор Кирев (XIIе) са одобрените стипендианти в областта на чуждите езици, хуманитарните науки и изкуствата. Учениците участваха в конкурса на АФБ, обявен в началото на учебната година, а специална комисия решава кои гимназисти да бъдат удостоени със специалните награди. Решението на комисията се оповестява публично, като се известяват всички училища и ученици, спечелили стипендии. По тази програма се подпомагат средно по 180 български ученици на година.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page