top of page

Гимназисти от Езиковата поеха властта в Хасково за един ден


Ученици от Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" заеха днес местата на управниците от местната власт.

Тодор Кирев от 12.е клас бе кмет на Хасково за един ден по инициативата на "Джуниър ачийвмънт".

Четирима бяха кандидатите да седнат на кметския стол, но честта се падна на Кирев, който участва за втора поредна година, а миналата година зае поста зам.-кмет.

"Разчитам на вас – да учите, да завършите и да не напускате страната“ - това каза кметът Добри Беливанов при посрещането на "Мениджърите за един ден".

Тодор Кирев, от своя страна, сподели, че градът върви нагоре и е доста добро място за живеене, но въпреки това има какво още да се направи, например да се открие университет, което би задържало младите хора в Хасково.

След оперативка с директорите на дирекции и зам.-кмета Велин Балкански, Добри Беливанов и Тодор Кирев бяха на инспекция в детска градина "Щурче“, където текат ремонтни дейности. Това е една от осемте сгради на детски градини в Хасково, които се обновяват със средства по ОП "Региони в растеж“.

Общо 8 младежи днес бяха кмет, зам.-кмет и директори на дирекции в общината. Мария Кахчиева от 10.е клас бе заместник-кмет, Габриела Димитрова, също от 10.е, беше директор на Дирекция „Архитектура“, Дарина Георгиева – 12.в, бе директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“, а другите, които се включиха в инициативата, бяха Гергана Тенева, Любомир Николов, Явора Стефанова, Елена Колева и Мила Римпопова.

Мястото на директора на гимназията зае Антонина Попова от 12.в.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page