top of page

Нашата гимназия получи сертификат за най-добър изпитен център на Кеймбридж


Преди 16 години Съветът на Европа провъзгласи днешния ден – 26 септември, за Европейски ден на езиците. Целта е да се насърчи изучаването на чужди езици и да се повиши нивото на многоезичност и междукултурно разбирателство в рамките на Европейския съюз.

И тази година нашата гимназия не пропусна възможността да отбележи подобаващо този празник - с церемония, на която Антоанета Цекова - представител на АВО БЕЛ, връчи сертификат на гимназията за най-добър изпитен център в България.

На днешния ден над 40 гимназисти, които се явиха на изпитната сесия през юни (в края на предходната учебна година), получиха своите сертификати за отлично владеене на английски език от университета Кеймбридж.

По-голямата част от учениците получиха сертификати за владеене на английски език на ниво B2 и C1, а някои са показали толкова добри резултати, че са успели да достигнат най-високото ниво на владеене на езика - ниво C2.

Сертификати за най-висока степен на владеене на английски език - C2 - получиха общо петима ученици от 12-ти клас – Антонина Попова, Иван Жечев, Костадин Димитров, Сашка Бакалова и Тодор Кирев.


Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page