top of page

Две представителни изяви в Регионалния исторически музей


Представителни изяви проведоха на 27.07. клуб „Археология” с ръководител г-жа Маргарита Иванова и клуб „Аз, европеецът от XXI век” с ръководител г-жа Маргарита Въчева по проект BG05M2OP001-2.004-0004 "Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности" (ТВОЯТ ЧАС).

Участниците в клубовете на ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ демонстрираха отличните си познания по история и археология в Регионалния исторически музей. Гости на изявата бяха директорът на ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“, ученици от гимназията и уредници от Регионалния исторически музей.

24 ученици от клуб “Археология” представиха интересна презентация за световни археологически обекти и постери, включващи най-забележителните и най-загадъчните археологически открития, които променят историята и развиват туризма. Представянето на годишната училищна продукция на клуб „Археология” бе различна, интересна и нетрадиционна и провокира интереса на всички присъстващи.

19 гимназисти от клуб “Аз европеецът от XXI век” подготвиха брошура с най-интересните археологически открития, представени в Регионалния исторически музей. Те се включиха в интерактивна познавателна игра за откриване на експонати в зала “Археология”. По предварително подготвената от младежите книжка с въпроси и снимки децата отбелязваха най-интересната и най-важната информация за обектите.

От Езиковата подариха 100 брошури на музея, с които да разнообразят посещенията на ученически групи. Идеята се хареса на музейното ръководство, което заяви готовност да я продължи.

Дейностите на групите “Археология” и “Аз европеецът от XXI век” се осъществиха по проекта BG05M2OP001-2.004-0004 "Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности" (ТВОЯТ ЧАС).

35 views0 comments

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page