top of page

Публично представяне на групата „Задачите по химия – лесни и интересни”


На 23.06 се състоя втората представителна изява на групата „Задачите по химия – лесни и интересни” с ръководител г-жа Таня Бояджиева по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности” (ТВОЯТ ЧАС).

Занятието бе посветено на парниковия ефект и други екологични проблеми. Представени бяха 10-те най-горещи години в България - почти всички след 2000г., влиянието на парниковия ефект и на замърсяването върху популацията на белите мечки, врабчетата и пчелите. Като добър пример от България беше разгледан Американският ТЕЦ в Гълъбово, който има сероулавяне над 95% и автоматично спиране при изпускане на серен диоксид. На финала бяха обсъдени 10-те най-чисти града в света, между които има и европейски столици. Учениците обясниха как те успешно се справят с отпадъците и замърсяването.

Дейностите на групата „Задачите по химия – лесни и интересни” се осъществиха по проекта BG05M2OP001-2.004-0004 "Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности" (ТВОЯТ ЧАС).

43 views0 comments

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page