top of page

Златаровци на интересна екскурзия по проекта „Твоят час“


На 15.06. учениците от клубовете „Млад предприемач” и „Здравна академия” с ръководители г-жа Дарина Влайкова и г-жа Даниела Димитрова направиха еднодневна екскурзия, посещавайки Музея на авиацията край град Пловдив, Палеонтологичния музей в Асеновград и Бачковския манастир. Дейностите на клубовете са по проекта „Твоят час“.

В Музея на авиацията учениците успяха да разгледат отблизо многобройни ценни експонати: разузнавателни, бойни, тренировъчни самолети и хеликоптери, някои от които са използвани във Втората световна война. Във вътрешните експозиции гимназистите разгледаха изображения на различни експонати и получиха информация за историята на българската авиация. Експозицията представя и лични вещи на пилоти, саби, документи, ракети и авиационни двигатели.

Гимназистите придобиха ценен опит в областта на здравното образование и предприемачеството. Те се убедиха, че за да станеш пилот, са необходими няколко изисквания: отлично здраве, лични постижения, обществена ангажираност и предприемачески дух.

Музеят на палеонтологията впечатли посетителите си със съхранението на разнообразие от фосилни останки, корали и амонити. Някои от тях са подарък от Софийския университет „Св. Климент Охридски”, а повечето са събирани от учителя по биология Димитър Ковачев и неговите ученици в продължение на няколко десетилетия. Най-многобройна е колекцията на бозайниците, обитаващи земята по време на късния миоцен. Някои от тях са хипарион, примати, хоботни, елени, хиени и други видове хищници. Най-внушаващ обаче е 4,5-метровият скелет на древния динотериум ( Deinotherium), обитаващ Родопите преди повече от 6 милиона години.

След музеите учениците посетиха и Бачковския манастир.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page