top of page

Предизвикателство ли е българският език? - представителна изява


На 29.05. от 15ч. се състоя представителната изява на групата за обучителни затруднения „Предизвикателство ли е българският език?“ по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час), финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен разстеж”, съфинансиран от Европейстките структурни и инвенстиционни фондове.

Занятието се проведе в общежитието на ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ под ръководството на г-жа Мария Атанасова. Изявата бе под мотото „Език свещен на моите деди“ и имаше за цел да обърне внимание на специфичните езикови особености, които затрудняват българите и предизвикват чести грешки в речевата практика. Грета Грудева, Ралица Марангозова, Евелина Дюлева и Никол Нейкова от 11. клас припомниха правилата на нашия език и представиха пред аудиторията интересни езикови казуси. Специално внимание отделиха на най-честите граматични грешки, свързани с променливото „я“, с членуването на имената и с употребата на учтива форма. Публиката решаваше интересни езикови задачи, а за най-активните имаше и награди.

Гости на изявата бяха г-н Деян Янев, директор на гимназията, и членове от клуба „Аз, европеецът от XXI век“.

Дейностите на групата с обучителни затруднения „Предизвикателство ли е българският език?“ са по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности" (ТВОЯТ ЧАС) и се финансират от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page