top of page

Деляна Георгиева ще участва в националния етап на състезание по изразително четене на немски език


Състезание по изразително четене на немски език бе организирано в ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково, сред учениците от осмите класове, изучаващи немски език като първи чужд език. Надпреварата включва три етапа. На 29. май се проведе първият кръг и всяка паралелка излъчи по трима победители. Вторият кръг бе на 8. юни между победителите от двата класа: Ния Ванчева, Атанаска Атанасова, Теодора Йорданова от VIIIа клас и Деляна Георгиева, Виктория Тодорова и Мария Михайлова от VIIIб клас. Мотото на състезанието бе: „Bulgarien liest vor“, а учениците четоха изразително книгата ”Im Bann des Tornados” на Anette Langen.

Регламентът на състезанието изисква изразителен прочит в рамките на 2-3 минути. Целта е стимулиране на четивната култура и повишаване на интереса към немската художествена литература. Състезанието се провежда само в училища, които работят по програмата DSD. Консултант по програмата е г-жа Сибиле Шабанска, а отговорник по проекта за ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“, е г-жа Дафинка Павлова, учител по немски език.

Участниците бяха оценявани от жури в състав: Катенка Лакина – отговорник за програмата DSD в училище, Дафинка Павлова, Ива Александрова и Наталия Любенова – учители по немски език.

След оспорвана надпревара журито излъчи един победител – Деляна Георгиева от VIIIб клас, която ще представи нашата гимназия в националния етап на конкурса, който ще се проведе в София. Организатори на състезанието по изразително четене на немски език са Немското посолство и Deutsche Schule.

В момента е обявен и конкурс за лого на проекта.

79 views0 comments

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page