top of page

3-минутна заря и 2 блока гимназисти на тържествената заря-проверка


Тържествена заря-проверка в навечерието на 2 юни – Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България, се проведе тази вечер на хасковския пл. “Свобода”.

Събитието се организира от областната администрация в Хасково. Участваха 4 представителни блока от военно формирование 52 740 и два блока гимназисти, от които единият е от ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров". Учениците от блока на Езиковата са от 9в и 9б клас. На събитието присъстваха учители от гимназията, както и директорът г-н Деян Янев.

Тази година се навършват 141 години от гибелта Христо Ботев, от саможертвата на войните от неговата славна чета и от безпримерния подвиг на хилядите български революционери и патриоти, отдали живота си за Освобождението на България през революционната 1876 година.

Официалните гости бяха зам.-кметът Милена Трендафилова, председателят на Общинския съвет Таня Захариева, областният управител на Хасково Станислав Дечев, зам.-областните управители д-р Стефка Здравкова и Ангел Божинов.

Зарята прие командирът на хасковското военно формирование 52 740 подполковник Николай Александров, а командващ зарята бе майор Пламен Кирилов – заместник-командир на военното формирование.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page