top of page

Славея Захариева представи новата си книга "Кристалният цвят"


Гимназистката от 11.г клас на ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров" - Славея Захариева, представи днес своята втора книга "Кристалният цвят", която е част от поредицата "Хрониките на Ордиана". Събитието се проведе в Регионалната библиотека "Христо Смирненски". Присъстваха учители, ученици, директорът на гимназията - г-н Деян Янев, и редакторът на книгата – г-жа Мария Дамянова.

Представянето на младата авторка направи лично г-н Деян Янев. Той сподели, че не е очаквал такъв голям успех от 17-годишната писателка. Г-н Янев очерта основните сюжетни линии в творбата и представи някои от литературните герои, предизвиквайки интереса на аудиторията. Мили думи и поздравления за творческото израстване изказа и редактора на книгата - Мария Дамянова. След представянето Славея отговори на въпроси от публиката, свързани с процеса на писането, с използването на митологични символи и образи.

В най-скоро време се очаква младата авторка да издаде още 5 книги от същата поредица.

Пред Училищен вестник "Златаров" Славея сподели, че първите идеи за писане за идвали в сънищата й. Тя уточни, че успява да съвместява писането, ученето и забавлението, старае се да бъде по-съсредоточена в часовете, за да може да научава повече и вкъщи само да преговаря. Славея обмисля да се занимава с режисура или математика, а в момента проучва възможности за обучение в България или във Великобритания.

Книгата „Кристалният цвят“ се продава вече в книжарниците из цялата страна. Автор на корицата е съученичка и приятелка на Славея - Анита Камбурова.

Училищен вестник "Златаров" пожелава на Славея Захариева много бъдещи успехи и реализиране на всички творчески планове.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page