top of page

В ГПЧЕ започнаха Дни на отворените врати


В ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ днес започнаха Дните на отворените врати. Те ще продължат до утре, а всеки желаещ кандитат-гимназист може да посети училището от 14 до 17 часа .

На втория етаж във фоайето на гимназията са разположени щандове на чуждите езици, а информацията се поднася на съответния език. На посещение в гимназията дойдоха днес много седмокласници. Бъдещите осмокласници се спряха на езиковите щандове, след което разгледаха няколко класни стаи, както и английския и испанския център.

Учителят по английски език - Джеръми Ийтън, и учителката по немски език - Аня Оберахер, бяха направили специална маса за езиково забавление. Играта представляваше комбинирани думи на 3 различни езика - испански, немски и английски. Играещите трябваше да познаят на какъв език е написана думата и да я поставят в графата на съответния език. След това Джеръми Ийтън задаваше въпроси на български език, свързани с географията.

Всички езици, които се изучават в училище - английски, немски, френски, руски и испански, имат разположени щандове за Дните на отворените врати.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page