top of page

Гимназисти нарисуваха мечтите си в изложба


Втора представителна изява под мотото "Нарисувай мечти" осъществи тази вечер клубът по изобразително изкуство "Нарисувай мечти" към ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров". Изложбата се намира в Градска художествена галерия "Атанас Шаренков". Младите художници подредиха общо 31 картини, като всички са рисувани с маслени бои върху специални платна. Изложбата е част от проекта „Твоят час“ и носи името „Нарисувай мечти”, защото символично представя мечтаните светове на младите хора.

Откриването бе дадено от ръководителя на клуба, г-жа Хрипси Митова и от директора на гимназията г-н Деян Янев, които отправиха поздравления към младите таланти, а специален гост на изложбата бе и художникът Андрей Каменов. Всички те изразиха високо мнение за творческите постижения на гимназистите.

В Клуба участват общо 25 ученици от 8, 9 и 10 клас, а за да нарисуват своите творения, им е отнело около месец. Изложбата ще остане една седмица в галерията.

Дейностите на групата по интереси Клуб „Нарисувай мечти“ са по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности" (ТВОЯТ ЧАС) и се финансират от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page