top of page

Първа награда за филм, посветен на Европейския съюз


Първа награда и Action Camera за мултимедиен проект на тема „България в Европейския съюз: 10 години по-късно“ получи екипът на ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“. Учениците Георги Тонев, Павел Данев и Никола Делчев са автори на филма „Европейският път на България“. В творческата си работа по изготвянето на проекта те бяха подпомогнати от деветокласничката Анна Моллова и десетокласничката Селин Миткова, които взеха интервюта по темата от граждани на Хасково.

Ръководители на творческия екип са учителите Диана Иванова и Диана Бонева. Конкурсът бе обявен от Областния информационен център в Хасково като част от Националната инициатива на мрежата от 28 информационни центъра в България „ЗАЕДНО ЗА ЕВРОПА“. Всички участници бяха разделени в две възрастови групи. Филмът на Георги Тонев, Павел Данев и Никола Делчев взе и наградата на публиката – книга за фотографията. Вотът на публиката бе определен от харесванията във Фейсбук и от реакциите на зрителите в залата по време на излъчването на мултимедийните продукти. Десетокласникът Никола Делчев, един от авторите на филма, сподели вълненията около реализирането на проекта в емоционално слово по време на награждаването. Той още веднъж изрази вижданията, мислите и надеждите на екипа за членството на България в ЕС.

Втората награда от конкурса отива в Професионалната гимназия по икономика в Шумен, а третата награда – в Пловдив.

Мултимедийните проекти ще бъдат излъчвани на видеостената на Областния информационен център в центъра на Хасково.

114 views0 comments

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page