top of page

Испанска седмица в ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров “

На 24. април започна Испанската седмица в ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров", която ще продължи до петък, 28. април. В Историческия музей в Хасково днес гимназистите гледаха испанския филм „Дори дъжда“ от Исмар Боаин. През цялата седмица в града ще се провеждат много събития, посветени на испанската култура. Всеки ден в Историческия музей ще се излъчват знакови заглавия от испанското кино. Предстои да видим филмите „Тайната на очите“, „Търсенето на Еймиш“, „Докато спиш“, „Стокхолм“ и „Всички са мъртви“.

Съпътстващи прояви ще бъдат ателието за испански танци, което ще се проведе на 25. април от 13 ч. във физкултурния салон на гимназията, както и караоке на испански език на 26. април от 17 ч.

Кулминационен момент в Испанската седмица ще бъде посещението на г-н Хавиер Валдивиелсо, Директор на Институт Сервантес – София, което ще се състои на 27. април от 13 ч. в ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“. Същия ден от 17 ч. ще гледаме и испански театър в залата на Младежкия център. Нашите съученици от паралелките с испански език ще изиграят постановката „Дърветата умират прави“ от Алехандро Касона.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page