top of page

Да нарисуваш мечтите си

Представителна изява на младите художници от Клуб "Нарисувай мечти" с ръководител г-жа Хрипси Митова към ГПЧЕ "Проф д-р Асен Златаров" се проведе на 19. април във фоайето на гимназията. Учениците представиха своите творби, рисувани с маслени бои върху специални платна. Проявата е по проекта BG05M2OP001-2.004-0004 "Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности" (ТВОЯТ ЧАС).

Изложбата носи името „Нарисувай мечти” и символично представя мечтаните светове на младите хора.

Изявата бе открита от г-жа Хрипси Митова и директора на ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров" - г-н Деян Янев, а специален гост бе художникът Андрей Каменов. Всички изразиха високо мнение за творческите постижения на гимназистите, а г-н Янев изрази своята убеденост, че талантът винаги е съпътстван от интелигентност.

В Клуба участват общо 25 ученици от 8, 9 и 10 клас. Гимназистите са направили общо 50 картини за месец и половина, но днес бяха представени само 25 от творенията, а останалите ще бъдат подредени в Градската художествена галерия "Атанас Шаренков" на 8 май.

Дейностите на групата по интереси Клуб „Нарисувай мечти“ са по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности" (ТВОЯТ ЧАС) и се финансират от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

100 views0 comments

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page