top of page

Наши ученички с награди по проекта “Кой чисти в природата”


Селин Миткова от 10 “б” клас спечели първо място в раздел „Пейзажна фотография”, а Габриела Нанева от 10 ”е” клас е класирана на първо място в макро фотографията по проекта „Кой чисти в природата”. Инициативата се организира от Регионалната библиотека „Христо Смирненски” и Фондация „Глобални библиотеки – България. Библиотеката – активен участник в обществения живот”.

Проектът информира за защитените местности и техните обитатели, а целта е изграждане на екологична култура у младите хора, отговорно поведение към природата и ангажираност към проблемите на околната среда. В конкурса по рисуване и фотография участниците от различните възрастови групи получиха награди за своя труд.

Ученичките са вдъхновени от идеята, че природата е пример за уникална хармония и баланс. „Всяко растение и животно на нашата планета имат своя функция и значение. Недобронамерената намеса на човека в природата води до унищожението на животински и растителни видове. Така се нарушава равновесието в природата, а това влияе пагубно и на нас - хората. Ние можем да запазим и възстановим баланса в биосферата, като се отнасяме отговорно към нея. Достатъчно е да обичаме природата и с личния си пример да подкрепяме нейното опазване!” – споделиха Селин и Габриела.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page