top of page

Наша възпитаничка спечели стипендия за обучение в Германия

Горяна Стоева от 10.б клас спечели стипендиантска програма в чужбина за насърчаване на ученици и ученички, които изучават немски език. Програмата е под патронажа на правителството на Федерална Република Германия и на Конференцията на провинциите. Съществува от 1959г., а нашата гимназия има вече 20-годишно участие в нея. Програмата включва 2 етапа: първият е разработка на проект, а вторият е неговата защита.

Горяна Стоева от 10.б клас беше допусната до втория етап с разработка за туристическото развитие на родното място. Благодарение на своето забележително представяне на интервюто, проведено сред 72-ма участници от цялата страна, тя спечели пълна едномесечна стипендия (от 15. август до 16. септември) за участие в Международната ученическа програма в Германия. Стипендиантската програма включва както обучение в училище, така и посещение на много градове (Кьолн, Берлин, Мюнхен и др.), срещи и посещения на различни прояви – спортни, културни и т.н. Освен музеи и театри е предвидено и посещение на университети. „Стипендията е голямо отличие както за Горяна Стоева, така и за нивото на обучение по немски език в ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ – сподели г-жа К. Ласкина, учител по немски език.

117 views0 comments

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page