top of page

Чудомир влиза в класните стаи


Тази седмица ГПЧЕ "Проф.д-р Асен Златаров", гр. Хасково, се включи в инициативата „Национално ученическо четене на Чудомирови разкази“. В часовете по български език и литература единадесетокласниците, под ръководството на г-жа Катя Кирчева, имаха възможността да изберат някои от произведенията на самобитния писател Чудомир, като проведат литературно четене по роли.

Освен това учениците изготвиха табло, на което подбраха и написаха култови фрази от творбите на писателя хуморист. Драматизирани бяха произведенията ''Лъжлив Съби", "Курорт", "Организация", "Не съм от тях","Провинциалистки", "Критик", "Търговец", "Пунтовете", "Урок по история", "Соломонов съд", "Не е куче като куче", "Пазарен ден", "Туристи", „Пази, боже, от туна беда и лоша жена" и "Педагогията на хаджи Донча". Така инициативата допринесе за смях в класните стаи, а едновремено с това учениците усвоиха творбите по по-достъпен и забавен начин.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page