top of page

Посетихме вестник "Хасковска Марица"


Гимназистите от Клуб "Млад журналист" към ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ посетиха днес редакцията на вестник "Хасковска Марица". Младежите бяха посрещнати от главния редактор на вестника Цанка Семерджиева.

На младите журналисти им бе обяснено как се подготвя настоящият брой за печат. Вестник "Хасковска Марица" е създаден през 2002 година. Тази година е 15-та му година на пазара, а вестникът от половин година има и електронно издание.

В медията работят: Цанка Семерджиева - главен редактор, Делян Аврамов - криминален журналист, Веселин Тонев - спортен журналист, Весела Тодорова и Милена Лавчева - обществени журналисти, Михайл Михайлов - фоторепортер, Красимир Чендов и Деляна Лозева - графичен дизайн, Мария Гарева - коректор и Весела Радулова - реклама.

Учениците се запознаха с подробностите около издаването на вестника и се убедиха, че „Хасковска Марица“ е един от най-добрите носители на информация.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page