top of page

Открита физична лаборатория и демонстрация на физични явления


Представителна изява на тема „Открита физична лаборатория и демонстрация на физични явления“ проведоха учениците от Клуб „Физична лаборатория“ на 14.03.2017г. от 14.00ч. в ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ по проект BG05M2OP001-2.004-0004 "Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности" (ТВОЯТ ЧАС).

Гости на изявата бяха г-н Деян Янев, директор на гимназията, г-жа Таня Бояджиева – старши учител по физика и химия, и г-жа Румяна Маринова – старши учител по физика и астрономия.

По време на събитието учениците представиха презентации на тема: „Трети принцип на механиката”; „Закон на Архимед”; „ Атмосферно налягане”; „Налягане на течности и газове. Хидравлични машини”; „Ток в газове”. Към тези теми бяха направени следните опити: „Преобърната чаша с вода“, „И ръцете ви сухи, и монетата ваша“, „Как действат хидравличните машини?“, „Реактивно движение“ и др.

В края на представителната изява гимназистите решаваха кръстословица „Физична лаборатория”, изготвена от техни съученици по зададена дума.

Дейностите на групата по интереси Клуб „Физична лаборатория“ са по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности" (ТВОЯТ ЧАС) и се финансират от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page