top of page

Призови места по публична реч и дебати на английски език


12 ученици от 9. до 12. клас на ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ заеха призови места в Регионалния турнир по речеви умения и дебати на английски език, който се проведе в ГПАЕ „Гео Милев“ Бургас на 11. и 12. март.

Организатор на събитието е Фондация „БЕСТ“, а в състезанието взеха участие над триста ученици. Те се състезаваха в 5 дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия. Бяха връчени награди за всяка една от тези категории, както и за цялостно отборно представяне.

Поздравления за:

Елица Даскалова, 12. клас – Първо място за поезия; полуфиналист за ораторска реч

Николета Никовска, 12. Г клас – Пето място за поезия

Гергана Георгиева,10. Е – Полуфиналист за поезия

Микаела Дундалова, 10. Е – Полуфиналист за проза

Антонина Попова, 11. В – Четвъртфиналист за поезия

Хелена-София Христозова, 11. Е – Четвъртфиналист за проза

Виктория Николова, 10. Д – Четвъртфиналист за поезия

Кристина Томахкярова, 10. Д – Полуфиналист за поезия

Мария Кахчиева, 9. Е – Финалист за поезия

Божидар Динков, Димитър Костов, 11. В, и Костадин Костадинов, 11. Г – полуфиналисти за дебати.

Успех на всички участници в Националния турнир, който ще се проведе във Варна от 21. до 23. април .

Фондация “БЕСТ” (“Български турнири по английска реч и дебати”) е основана през 2013 година и предоставя на българските ученици възможност да бъдат част от общност, в която не само усъвършенстват уменията си по английски език, но и постигат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира младите хора да мислят критически, да се изразяват креативно и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page