top of page

Посетихме Радио "Стара Загора"


Бъдещите журналисти от хасковската Езикова гимназия гостуваха на Радио "Стара Загора" днес. Тази сутрин възпитаниците на клуб "Млад журналист" при ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров" посетиха една от най-старите медии в България, където бяха посрещнати от главния редактор - Здравко Георгиев. Той и неговите колеги обясниха на учениците какво представлява работата в радиото и колко е важно информацията, която предоставят по време на емисиите, да бъде достоверна. Освен това им показаха, че и тази професия, както всяка друга, има своите трудности, позволявайки им да чуят как биха звучали в ефир.

Много интересни факти, както за радиото, така и за града, бяха разказани, след което бъдещите журналисти получиха възможността да чуят стари записи на известни личности, някои от които на Елисавета Багряна, Адолф Хитлер и др. Историята на радиото започва на 13 декември 1927 г., а редовната програма на Радио „Стара Загора“ стартира на 1 февруари 1936 г. и остава единствената регионална радиостанция на територията на Южна България до 1955 г., когато започва излъчване Радио „Пловдив“.

Радиото съхранява една от най-богатите музикални колекции в страната, наброяваща над 50000 заглавия в областта на народната музика, благодарение на звукозаписното си студио, в което в продължение на много години са записани много певци, изпълнители, оркестри и състави.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page