top of page

Успех по предприемачество за ГПЧЕ


Елена Делчева и Десислава Славчева от XII г клас, единствени от област Хасково, се класираха за участие в организирания за първи път иновационен лагер в град София. Инициативата е за ученици от гимназиален етап, в рамките на проекта „Социални иновации“, подкрепен от NN и JA България. Отборът на момичетата разработва своята идея в клуба по предприемачество в ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров“ с ръководител г-жа Дарина Влайкова.

В лагера имаха възможност да се включат отбори и индивидуални участници със свое иновативно бизнес решение на зададен казус, свързан с решаването на проблемите на финансовата грамотност на младите хора. Целта бе да се ограничат описаните негативни последици от ниската финансова грамотност в две таргет групи. Темата за финансовата грамотност е особено актуална напоследък, защото младите хора все повече осъзнават необходимостта от нея. Критериите, по които са оценявани казусите на участниците, са иновативност, социална насоченост и изобретателност.

Отборът на Десислава и Елена предложи създаването на игра за ученици на възраст от 13 до 18 години, в която участниците ще преминават през три етапа, за да спечелят наградата „Най-добър бизнес екип“.

С тази идея те ще се включат в иновационния лагер в град София, организиран от Джуниър Ачийвмънт - България. Там заедно с ментори от NN България чрез дискусии и съвети ще помогнат на младежите да достигнат до най-добрата социално-предприемаческа идея.

Джуниър Ачийвмънт Европа разработва проекта „Социални иновации“ в сътрудничество с глобалния си партньор NN. Целта му е да насърчи младежи на възраст между 15 и 18 години да използват когнитивните си способности с цел генериране на иновативни идеи, да адресират социални проблеми, като същевременно развиват разнообразни умения, които им помагат да станат по-отговорни от социална гледна точка служители и предприемачи.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page