top of page

Тържествено отбелязахме годишнината от Освобождението на България

Музикално-поетичен спектакъл събра учениците от ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ във фоайето на втория етаж. Тържеството бе по повод на Трети март – Националния празник на България.

Патриотични чувства у всички присъстващи пробудиха възрожденските маршове, с които са закърмени поколения българи. Екнаха песните от най-българското време, когато националният дух се извисява до непознати измерения на героизъм. Момичетата и момчетата развяха българския трибагреник и припомниха, че народът ни е живял достойно, пожелал е свободата си и е жертвал живота си, за да има и днес България.

Одухотвореният образ на Родината премина по сцената, за да напомни за благата, които страната ни има; за материалните и духовните богатства, с които природата е дарила това райско кътче от планетата – нашата майка родина.

Рецитаторите фокусираха вниманието на зрителите върху знакови моменти от националната ни история – Април 1876 година и най-значимите събития от Руско-турската война, която за нас е Освободителна.

Патриотизъм и оптимизъм озариха лицата на всички присъстващи, а песента за пореден път напомни, че във вековното си съществуване родината преминава през много изпитания, но оцелява, защото българската кръв е по-силна от робството, защото националният дух е несъкрушим, а родината живее в душата на всеки от нас.

87 views0 comments

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page