top of page

Испански театър


Първо място за поддържаща роля спечели Димитър Димитров от 10 Ж клас на XVIII Национален конкурс за училищен испански театър, който се проведе на 24 и 25 февруари в София. Инициативата се организира от Министерството на образованието и науката и от Испанското посолство, а гимназистите се превъплътиха в своите герои в залата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.

Димитър Димитров (вляво)

Учениците от ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров” се представиха с пиесата „Дърветата умират прави” на испанския автор Алехандро Касона. Постановката е дело на учителя по испански език Тамара Падрон, а в сценичната адаптация се включи и Веселина Гайдаджийска – също учител по испански език. Инициативата подкрепиха около 20 училища с преподаване на испански език от цялата страна.

В театралната постановка на ГПЧЕ участваха: Кристина Танева, Славея Райчева, Цветелина Кисьова, Естер Фарис (9 е), Анета Читкушева от (10 е), Ивана Михайлова, Миглена Стоянова, Димитър Димитров, Ива Тодорова (10ж) и Йоан Иванов (12 е). Младите актьори споделиха, че това е едно незабравимо преживяване и се надяват да участват и в други творчески предизвикателства.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page