top of page

Хасково отбеляза 144 години от обесването на Васил Левски


С ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата Хасково отбеляза 144 години от обесването на Васил Левски.

В ритуала участваха рота от военно формирование 52 740 и духовият оркестър. Отец Никола отслужи панихида, десетки граждани и представители на властта, партии и институции поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола. Слово за Левски държа кметът Добри Беливанов.

Днес България отново прекланя глава пред своя герой. Васил Левски нямаше да остане в нашата история, ако не беше неговата теория за революция, ако не бяха неговите идеали. Левски не е само създател на революционни комитети. Левски принадлежи преди всичко на България и българите, но неговите прозрения и непримирим дух принадлежат на цялото човечество.

Паметта на Апостола бе почетена с едноминутно мълчание и падане на колене.

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page